Tort Alenka Resepti

Tort Alenka Resepti
Ərzaqlar

Xəmir üçün



200 qram şəkər



130 qram kərə yağı



130 qram qoz



130 qram qarğıdalı xlopyası



5 xörək q. qaymaq



İçlik



500 qram kəsmik



2 xörək q. limon şirəsi



250 qram alma şirəsi



30 qram jelatin



200 qram qaymaq



80 qram şəkər



100 qram ümüm meyvəsi (bəzək üçün)


Hazırlanması

İri bir qab götürün və odda şəkəri qəhvəyi rəng alanadək qarışdırın. Üzərinə qoz və qarğıdalı xlopyasın töküb qarışdırın.

Qaymaq və yağı əlavə edin və qaynayanadək qarışdırın və kənara qoyun.

Qalan qarğıdalı xlopyası və qozu qarışığa əlavə edib tez-tez kənarda qarışdırın.

Dairə formasında olan soba qabına xəmiri töküb 30 dəqiqə soyuducuda saxlayın.

İçliyi hazırlamaq üçün kəsmiyə limon şirəsi, şəkər, alma şirəsi qatın. Jelatini də suda isladın şişəndən sonra kəsmikli qarışığa əlavə edin.

Bərkimiş xəmirin üzərinə içliyi tökün və yenidən soyuducuya qoyun.

Üzərinə 33 %li qaymağı şəkər pudraı ilə çalın və şirniyyat torbası ilə güllər qoyun və aralarını böşluqları üzüm meyvəsi iə bəzəyin.



Nuş olsun!


Tort Alenka həm qarğıdalı xlopyası, həm də kəsmik sevənlər üçün əla seçimdir.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.