Fındıqlı rulon kurabiyə resepti
250 q otaq temperaturunda marqarin,
1/2 su stəkanı maye yağ,
1 su stəkanı qatıq,
1 yumurta sarısı,
1 paket qabartma tozu,
alabildiyi qədər un,
İçi üçün:
2 su bardağı incə döyülmüş fındıq,
1.5 su stəkanı şəkər,
2 yumurta ağı,
Üzəri üçün:
1ədəd yumurta sarısı
Hazırlanması:
Yumşalmış marqarini, maye yağı, qatığı, yumurta sarısı və unu qarışdırın.
Qulaq məməsi yumşaqlığında bir xəmir yoğurun.
Hazırladığınız xəmiri 3 bərabər hissəyə bölün.
İçliyi hazırlamaq üçün fındıq, şəkər və yumurta ağlarını qarışdırın.
Hissələrə ayırdığınız hissələrin hər birini vərdənə ilə düzbucaqlı şəklində çox nazik olmayacaq şəkildə yayın.
Yaydığınız yuxaların hər tərəfinə fındıq əzməli qarışımı yayın.
Fındıq əzməli qarışımı yaydıqdan sonra rulo halında bükün.
Rulonu əlinizlə bir neçə dəfə irəli geri yayaraq incəldin.
2 barmaq genişliyində kəsin və yağlı kağız sərilmiş fırın sinisinə düzün.
Əvvəlcədən qızdırdığınız fırına verin və üzərinə yumurta sarısı sürtün.
Nuş olsun!