Ballı iris Resepti

30 Mayıs 2019
1 341
0
Ballı iris Resepti
Kesmikli sufleli pirojna

Ərzaqlar

350 qram un
3 xörək q. xama
200 qram kərə yağı
250 qram şəkər
1 paket vanil
2 yumurta
1,5 xörək q. bal
500 qram kəsmik
2 xörək q. nişasta
1 paket vanil

Bəzək üçün

100 qram qara şokolad

Hazırlanması

100 qram yağı 1 yumurta, bal və 100 qram şəkər və xamanı qarışdırın.
Qabartmanı una qatın və qarışığa əlavə edin.
Xəmir hazır olduqda 40 dəqiqə soyuducuda saxlayın.
Xəmiri 3 hissəyə bölün.
Soba qabına qida kağızı qoyun. əlinizi yaş edin və xəmiri əllə qaba yerləşdirin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada növbə ilə 3 korjinda bişirin.
100 qram kərə yağı 150 qram şəkər və 1 yumurtanı qarışdırın və su vannasında bərkiyənədək bişirin. Bişdikdən sonra kəsmiiy əlavə edin.
İsti halda korjlara çəkin və bir birinin üstünə qoyun.
Ən üst qata kənarlarından çıxan ovuntu səpə bilərsiniz.
Dogradıqdan sonra hər birinin üzərinə qoz ləpəsi və ya şokolad kusokları qoymaq olar.

Nuş Olsun!

Kəsmik sufleli pirojna həm tort, həm də şirniyyat sevənlər üçün əla seçimdir.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.