Kəsmikli-Moruqlu Piroq
100 qram kərə yağı
1 yumurta
50 qram şəkər
220 qram un
1 paket qabartma tozu
İçlik
400 qram kəsmik
100 qram xama
80 qram şəkər
1 paket vanil
20 qram nişasta
2 yumurta
250 qram moruq
Hazırlanması
xəmiri hazırlamaq üçün yağı, şəkəri və unu blenderlə çalırıq. Sonra yumurta və qabartmanı əlavə edib xəmiri hazırlyıyıq.
21 sm ölçülü soba qabına qida kağızı qoyun və xəmiri əllə qaba elə yerləşdirin ki, qabın divarları da bağlansın. Xəmiri bir neçə tərəfdən çəngəl ilə deşin və soyuducuya qoyun.
İçliyi hazırlamaq üçün kəsmik, vanil, nişasta və xamanı blendrlə çalın. Yumurta ilə şəkəri ayrı qabda mikserlə çalın və kəsmiyli qarışığa əlavə edin.
Moruqları əvvəlcədən yuyun və içliyə əlavə edin.
Xəmiri soyuducudan götürün və hazırladığınız içliyi ora əlavə edin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 50-60 dəqiqə bişirin.
Nuş Olsun!