Şokoladlı Piroq “Kuxe” Resepti
2 su stəkanı un
2 su stəkanı şəkər
4 yumurta
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı duru yağ
3 xörək q. kakao
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Hazırlanması
Yumurta və şəkəri mikserlə çalın. Vanil əlavə edin.
Süd, yağ və kakao əlavə edin.
Bu qarışıqdan 1 su stəkanına tökün və kənara qoyun. Bundan şokoladlı qlazur hazırlanacaq.
qalan hissəyə qabarma ilə qarışdırılmış unu əlavə edin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 sm ölçülü qabda 30 dəqiqə bişirin.
Bişdikdən sonra isti formada xəmirin üzərinə kənara qoyduşunuz qlzuru tökün. Soyuduqdan sonra servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Şokoladli piroq “Kuxe şokolad sevənlər üçün əsl yerinə düşəcək.