Portağallı kətə (foto-resept)

26 Kasım 2015
2 062
1
Portağallı kətə (foto-resept)
Portağallı kətə (foto-resept)

Tərkibi:

3 x.q. xama
3 x.q. bitki yağı
50 q kərə yağı
225 q şəkər tozu
1 yumurta
250 q un
1 ç.q. qabartma tozu
1 portağal
1 x.q. nişasta


Hazırlanması:

Yumurtanı çəngəllə çalın, 5 x.q. şəkər tozu əlavə edib yenə çalın. Bitki və kərə yağı, xama, un və qabartma tozu əlavə edin.

Elastik xəmir yoğurun. 4 yerə bölün. Üzərinə plyonka çəkib soyuducuda saxlayın.

Portağalı yuyub qurudun, ət maşınından keçirin. 100 q şəkər tozu və nişasta ilə qarışdırın. Tavaya töküb qatılaşanacan bişirin (təxminən 1-2 dəqiqə). Soyudun.

Soyuducudakı xəmirin birini çıxarıb yayın, için 1/4-ni üzərinə çəkin, rület kimi bükün.

İti bıçaqla 3-4 sm ölçüdə doğrayın. Xəmirin qalanını da bu qayda ilə hazırlayın.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin.


Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Portağallı kətə (foto-resept)

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. -Aydan-
    -Gözəl görünüşüdə var ...
    -Təşəkkürlər.
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.