Şokoladlı-almalı əlüstü piroq

06 Eylül 2015
1 384
3
Şokoladlı-almalı əlüstü piroq
Şokoladlı-almalı əlüstü piroq

Tərkibi (6-8 pay):

500 q alma (3 ədəd)
300 q un
100 q acı kakao tozu
200 q şəkər tozu
100 ml süd
3 yumurta
10 q qabartma tozu
220 q kərə yağı
formanı yağlamaq üçün 20 q kərə yağı

piroqun üzərinə səpmək üçün şəkər pudrası

Sobanı 190 dərəcə qızdırın. 26 sm diametrli formanı kərə yağı ilə yağlayın.

Un, qabartma tozu və kakaonu birlikdə ələyin.

Almaları yuyun, təmizləyin, sürtgəcin iri gözündən keçirin.

Kərə yağını vam odda əridib soyudun.

Yumurtaları qatı köpük alınınca çalın (miksersiz). Buraya süd, şəkər tozu, sürtgəcdən keçirdiyiniz alma, kakao-un-qabartma tozu qarışığı və kərə yağını əlavə edib yaxşı qarışdırın, xəmiri formaya tökün.

Sobada təxminən 1 saat bişirin. Artıq bişirməyin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın.
Soyudun. Formadan çıxarın, üzərinə şəkər pudrası səpin.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. AleDa
    • AleDa
    • 11 Kasım 2015 14:08
    Beyendım reseptı.. Edecem.. Tewekkurler
  2. ...DUALARIMDASAN...
    bisirb dadina baxariq,,,,,,,,,,,,
  3. allah bendesi
    paylawim ucun tewekkurler bunu bilirdim
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.