Yunan Mətbəxi - Keftedes (Foto-Resept)
Ərzaqlar:
Çəkilmiş dana əti – 150qr
Soğan – 40 qr
Yumurta – 1 dənə
Bəyaz pendir – 30 qr
Tomat – 30 ml
Toyuq bulyonu – 150 ml
Cəfəri,duz, istiot
Hazırlanması:
1. Ərzaqları hazırlayırıq.
2. Soğanı xırda xırda doğrayırıq.
3. Çəkilmiş ətə soğan,yumurta,zövqə görə duz, istiot əlavə edirik. Yaxşıca qarışdırırq.
4. Nəm əllərlə əti şəkildəki formaya salırıq.
5. Zeytun yağında 2-3 dəqiqə qızardırıq.
6. Toyuq bulyonunu əlavə edirik.
7. Tomat və biraz şəkər tozu (tomatın dadını itirmək üçün) əlavə edirik.
8. Bişənə kimi qaynadırıq.
9. Əti sobanın qabına qoyduqdan sonra sousu əlavə edib,180 dərəcəli sobada 10-15 dəqiqə saxlayırıq.
10. Sobadan çıxardıqdan sonra pendir və doğranmış cəfəri əlavə edirik.
11. Yeməyimiz hazırdır..
Çəkilmiş dana əti – 150qr
Soğan – 40 qr
Yumurta – 1 dənə
Bəyaz pendir – 30 qr
Tomat – 30 ml
Toyuq bulyonu – 150 ml
Cəfəri,duz, istiot
Hazırlanması:
1. Ərzaqları hazırlayırıq.
2. Soğanı xırda xırda doğrayırıq.
3. Çəkilmiş ətə soğan,yumurta,zövqə görə duz, istiot əlavə edirik. Yaxşıca qarışdırırq.
4. Nəm əllərlə əti şəkildəki formaya salırıq.
5. Zeytun yağında 2-3 dəqiqə qızardırıq.
6. Toyuq bulyonunu əlavə edirik.
7. Tomat və biraz şəkər tozu (tomatın dadını itirmək üçün) əlavə edirik.
8. Bişənə kimi qaynadırıq.
9. Əti sobanın qabına qoyduqdan sonra sousu əlavə edib,180 dərəcəli sobada 10-15 dəqiqə saxlayırıq.
10. Sobadan çıxardıqdan sonra pendir və doğranmış cəfəri əlavə edirik.
11. Yeməyimiz hazırdır..