Qozlu Ağ Gilas Mürəbbəsi - Resepti
İçindəkilər:
2 kq ağ gilas
1.800 kq şəkər tozu
istəyə görə - qoz, limon
Hazırlanması: Gilası yuyub dənəsini çıxarın. Qozu ve limonu (qabıqlı-qabıqlı) dənə boyda xırdalayın. Gilasların içinə doldurun. (Men bu defe gilasin icine doldurmadim...murebbenjn icine elave etdim)Üzərinə şəkər tozu səpin. 1-2 saat saxlayin pesok su salsin.2-3 x.q. su əlavə edin (şəkər tozu yanmasın deyə). Vam ocağın üzərinə qoyun, qaynara düşəndə orta xodda tam biwene qeder biwirin.15-20 deqiqe biwirdikden sonra icine 1x/q limon duzu ve xirdalanmiw qozu tokun..yene 20-30 deqiqeye yaxin biwdikden sonra sondurun.Tam soyuduqdan sonra bankalara yigin.
Nuş Olsun!
insta: @bacilarin_metbexi