Qozlu Ağ Gilas Mürəbbəsi - Resepti

06 Mayıs 2022
2 718
0
Qozlu Ağ Gilas Mürəbbəsi - Resepti
Qozlu Ağ Gilas Mürəbbəsi

İçindəkilər:
2 kq ağ gilas
1.800 kq şəkər tozu
istəyə görə - qoz, limon

Hazırlanması: Gilası yuyub dənəsini çıxarın. Qozu ve limonu (qabıqlı-qabıqlı) dənə boyda xırdalayın. Gilasların içinə doldurun. (Men bu defe gilasin icine doldurmadim...murebbenjn icine elave etdim)Üzərinə şəkər tozu səpin. 1-2 saat saxlayin pesok su salsin.2-3 x.q. su əlavə edin (şəkər tozu yanmasın deyə). Vam ocağın üzərinə qoyun, qaynara düşəndə orta xodda tam biwene qeder biwirin.15-20 deqiqe biwirdikden sonra icine 1x/q limon duzu ve xirdalanmiw qozu tokun..yene 20-30 deqiqeye yaxin biwdikden sonra sondurun.Tam soyuduqdan sonra bankalara yigin.

Nuş Olsun!

Qozlu Ağ Gilas Mürəbbəsi - Resepti


insta: @bacilarin_metbexi
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.