Qızılgül mürəbbəsi - RESEPT
Tərkibi:
100 qr qızılgül ləçəkləri
900 qr şəkərtozu
2 q limon turşusu
Hazırlanması:
1. Ləçəklərin aşağı ağ hissəsi kəsilib atılır, yuyulur və 5 dəqiqə qaynar suda pörtülür.
2. Sonra pörtülmək üçün istifadə olunmuş şəkərtozu ilə qarışdırılıb, şərbət hazırlanır.
Ləçəklərin üzərinə su tökülür və təxminən 5 dəqiqə ərzində
hazır olanadək bişirilir.
3. Hazır olana yaxın limon turşusu tökülür.
Qeyd: Ən dadlı və ətirli mürəbbə Qazanlıq qızılgülünün ləçəklərindən alınır.
mənbə:
insta: gilasmagazine
insta: gilasmagazine