Qatıqlı sulu kartof - Resept
6 nəfərlik
10 dəqiqəyə hazırlanır,
40 dəqiqəyə bişir.
Lazım olan ərzaqlar:
5 ədəd orta boy kartof,
2.5 su stəkanı süzmə qatıq.
2 su stəkanı bişirilmiş noxud,
200 q quşbaşı doğranmış ət,
1 şirniyyat qaşığı duz.
Hazırlanma qaydası:
Kartofları çox da əzilməyəcək şəkildə bişirin.
Bişib bişmədiyini bilmək üçün bıçaq yardımı ilə yoxlayın .
Bıçaq rahat batırsa bişib deməkdir.
Əvvəlcə ətləri və noxudları yuyub buxar qazanında bir miqdar suyla 25-30 dəqiqə bişirin.
Kartofları soyub iri küplər halında doğrayın.
Ətlər bişincə kartofları da əlavə edin.
Əgər suyu az isə kartofların üzərini az bir miqdar keçəcək qədər isti su əlavə edin ( qatıq da sulandıracağı üçün çox su koymayın!).
Kartoflar bişincəyə qədər 10 dəqiqəyə yaxın da kartoflarla birlikdə qaynadın.
Qatığı da başqa bir qazana alıb üzərinə bişən yeməyin suyundan az- az əlavə edərək sürətli qarışdıraraq vam odda bişirin.
İstərsəniz qatığın çürüməməsi üçün yumurta da əlavə edə bilərsiniz.
Qatığı yemək ilə eyni istiliyə gəlincəyə qədər yavaş- yavaş qarışdıraraq əlavə edin və bir az qaynatdıqdan sonra altını qapatdın.
Çürüməməsi üçün çox qaynatmayın.
Bir tavada zeytun yağının üzərinə bolca sarıkök , bir qaşıq istiot qoyub qarışdırın.
Hazırladığınız sosu yeməyin üzərinə gəzdirin.
Yanında bulğur plovu da bişirə bilərsiniz.
Olduqca çox ləzzətli olur.
Nuş olsun!
1001dad.com