Qatıqlı sulu kartof - Resept

07 Şubat 2019
899
0
Qatıqlı sulu kartof - Resept
Bugün süfrəyə fərqli bir ləzzət qoymağa nə deyərsiniz? O zaman Feat.Az mətbəxindən gözəl ləzzətli bir yemək reseptini sizlərə təqdim edirik .

6 nəfərlik

10 dəqiqəyə hazırlanır,

40 dəqiqəyə bişir.

Lazım olan ərzaqlar:
5 ədəd orta boy kartof,
2.5 su stəkanı süzmə qatıq.
2 su stəkanı bişirilmiş noxud,
200 q quşbaşı doğranmış ət,
1 şirniyyat qaşığı duz.


Hazırlanma qaydası:
Kartofları çox da əzilməyəcək şəkildə bişirin.
Bişib bişmədiyini bilmək üçün bıçaq yardımı ilə yoxlayın .
Bıçaq rahat batırsa bişib deməkdir.
Əvvəlcə ətləri və noxudları yuyub buxar qazanında bir miqdar suyla 25-30 dəqiqə bişirin.
Kartofları soyub iri küplər halında doğrayın.
Ətlər bişincə kartofları da əlavə edin.
Əgər suyu az isə kartofların üzərini az bir miqdar keçəcək qədər isti su əlavə edin ( qatıq da sulandıracağı üçün çox su koymayın!).
Kartoflar bişincəyə qədər 10 dəqiqəyə yaxın da kartoflarla birlikdə qaynadın.
Qatığı da başqa bir qazana alıb üzərinə bişən yeməyin suyundan az- az əlavə edərək sürətli qarışdıraraq vam odda bişirin.
İstərsəniz qatığın çürüməməsi üçün yumurta da əlavə edə bilərsiniz.
Qatığı yemək ilə eyni istiliyə gəlincəyə qədər yavaş- yavaş qarışdıraraq əlavə edin və bir az qaynatdıqdan sonra altını qapatdın.
Çürüməməsi üçün çox qaynatmayın.
Bir tavada zeytun yağının üzərinə bolca sarıkök , bir qaşıq istiot qoyub qarışdırın.
Hazırladığınız sosu yeməyin üzərinə gəzdirin.
Yanında bulğur plovu da bişirə bilərsiniz.
Olduqca çox ləzzətli olur.

Nuş olsun!
1001dad.com
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.