Əvəlik dolması Resepti

25 Şubat 2019
1 626
0
Əvəlik dolması Resepti
Tərkibi:
1 kq əvəlik,
3 stəkan bulğur,
1 stəkan düyü,
2 soğan,
2 diş sarımsaq,
200 q qiymə,
Yarım dəstə cəfəri,
Yarım dəstə şüyüd,
1 şirniyyat qaşığı pul bibər,
1 şirniyyat qaşığı istiot,
1 şirniyyat qaşığı nanə,
1 şirniyyat qaşığı cirə,
1şirniyyat qaşığı kəklik otu,
250 q qatıq

Hazırlanması:
Əvəlik xaric bütün ərzaqları plov bişirən kimi bişirin.
Əvəliyin orta hissəsini çıxardın.
Yarpaqlara iç xərcini qoyub bükün.
Dolmaları qazana yığın.
1 silmə şirniyyat qaşığı duz atıb , üzərinə çıxacaq qədər su əlavə edin.
Zeytun yağı və tomatı da tökərək üzərinə bir boşqab çevirin.
Suyunu çəkənə qədər bişirin.
Sarımsaqlı qatıqla birlikdə servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.