Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək - Resept

Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək - Resept
Ləzzəti ilə hər kəsin damağını dadlandıran ləzzətli bir börəyə nə deyərsiniz? Un və şəkər istifadə etmədən tez hazırlaya biləcəyiniz bir börək resepti. Yulaflı,lorlu börək tərifi ilə çay süfrələrinizi daha da keyfli edə bilərsiniz. Təbii ki, əgər istərsinizsə sabah qəhvəaltında hazırlayıb sevdiklərinizlə birlikdə nuş edə bilərsiniz. Feat.Az saytı da bunları nəzərə alaraq belə bir börək reseptini sizlərə təqdim edir.

8 nəfərlik(8 dilim),
15 dəqiqəyə hazırlanır,
30 dəqiqəyə bişir

Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək üçün lazım olan ərzaqlar:
3 ədəd yumurta,
150 q yulaf əzməsi,
1 çay stəkanı zeytun yağı,
1 çay stəkanı kefir,
2 su stəkanı lor pendir


Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək necə hazırlanır?

Əvvəlcə yumurtaları bir qabda çırpın.
İçinə lor pendirini yaxşıca ufalayı.
Lor pendirini yeyərkən pendir böyük parçalarla ağza gəlməsin istiyisinizsə, bəzilərini böyük parçalar halında doğrayın.
İstəsəniz içərisinə cəfəri, şüyüd və ya çörəkotu da əlavə edə bilərsiniz.
Zeytun yağını əlavə edib qarışdırın.
Sonra kefiri əlavə edib qarışdırın.
Son olaraq da 150 q yulaf əzməsini blenderdən keçirib irili ufaqlı üyüdərək qarışığa əlavə edirik.
Yağlı kağız sərdiyimiz qaba qarışımı töküb 180 dərəcədə 40 dəqiqə bişirin.
Fırından çıxarıp diğər tərəfi də qızarana qədər bişirin.

Nuş olsun!


1001dad.com
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.