Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək - Resept
8 nəfərlik(8 dilim),
15 dəqiqəyə hazırlanır,
30 dəqiqəyə bişir
Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək üçün lazım olan ərzaqlar:
3 ədəd yumurta,
150 q yulaf əzməsi,
1 çay stəkanı zeytun yağı,
1 çay stəkanı kefir,
2 su stəkanı lor pendir
Həm pratik həm də ləzzətli: Yulaflı, lorlu börək necə hazırlanır?
Əvvəlcə yumurtaları bir qabda çırpın.
İçinə lor pendirini yaxşıca ufalayı.
Lor pendirini yeyərkən pendir böyük parçalarla ağza gəlməsin istiyisinizsə, bəzilərini böyük parçalar halında doğrayın.
İstəsəniz içərisinə cəfəri, şüyüd və ya çörəkotu da əlavə edə bilərsiniz.
Zeytun yağını əlavə edib qarışdırın.
Sonra kefiri əlavə edib qarışdırın.
Son olaraq da 150 q yulaf əzməsini blenderdən keçirib irili ufaqlı üyüdərək qarışığa əlavə edirik.
Yağlı kağız sərdiyimiz qaba qarışımı töküb 180 dərəcədə 40 dəqiqə bişirin.
Fırından çıxarıp diğər tərəfi də qızarana qədər bişirin.
Nuş olsun!
1001dad.com