Gilənar ilə Piroq Resepti

20 Kasım 2019
270
0
Gilənar ilə Piroq Resepti
Xəmir üçün:
400q un
200q kərə yağı
50q şəkər
2 paket vanil şəkəri
2 ədəd yumurta

Hazırlanması:
Üyüdülmüş darçın bir çindik Bir çimdik duz İçlik üçün: 500q gilənar (təmizlənmiş) 2 x.q. şəkər Soyuq kərə yağını doğrayın. Bir qabda un, şəkər və duzu qarışdırın. Yağı əlavə edin, əlinizlə qarışdırın bu qarışığı. Yumurtaları əlavə edin, qarışdırın. Xəmiri iki yerə bölün, plyonkaya bükün və iki saatlıq soyuducuya yerləşdirin. Sobanı 180 dərəcəyə qədər isidin. Yağ çəkilmiş formaya xəmirin birinci hissəsini sürtkəcdən keçirdib düzəldin. Sonra gilənarı tökün, şəkər səpin və üstünə ikinci xəmiri sürtkəcdən keçirdin. Sobada 40 dəqiqə bişirin, üstü qırmızı olana qədər.

Nuş olsun!
Mənbə:chef_culinary_az
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər