Pankek resepti - Dadlı, doyumlu Səhər Yeməyi
Stəkan ölçüsü 200 ml.
18-20 ədəd
Ərzaqlar
2 ədəd yumurta
1 çimdik duz
1 paket şəkərli vanilin
2 yemək qaşığı şəkər tozu
1 st. süd
1,5 st. un
1 paket qabartma tozu
Hazırlanması:
Yumurta, duz, şəkərli vanilin və şəkər tozu çırpıcıyla çalınır. Üzərinə süd əlavə edilir. Un və qabartma tozu qarışdırılır. Hazırlanan kütləyə əlavə edilir. Bütün ərzaqlar birləşənədək qarışdırılır. Tava yağlanır, qızdırılır. Qızğın tavaya hazırlanan xəmirdən 1-2 yemək qaşığı əlavə edilir. Az-orta arası atəşdə hər iki üzü qızaranadək bişirilir. Nuş olsun!