Şərablı toyuq
Vəsaitlər:
6 ədəd toyuq budu
1 baş sarımsaq
1 ədəd soğan
250 ml qırmızı şərab
1 ovuc dolusu təzə kəklik
2 ədəd dəfnə yarpağı
500 ml toyuq suyu
6 ədəd körpə kök
12 ədəd təzə kartof
Zeytunyağı
Dəniz duzu
Qara bibər
Hazırlanması:
Toyuq budlarını dəniz duzu və qara bibərlə qarışdırın. Böyük bir qazanı yüksək atəşə qoyun. 1 qaşıq zeytunyağı əlavə edib toyuq budları qızıl sarısı olana qədər qızardın. Budları bir kənara qoyun. Eyni tavaya soğanı sarmısağı, təzə kəkliyi və dəfnə yarpağını əlavə edib qarışdırın. Toyuqları təkrar qazana qoyub şərabı və toyuq suyunu əlavə edin. 20 dəqiqə qapağı bağlı bir şəkildə bişirin. Daha sonra körpə kökləri və təzə kartofları əlavə edin təxminən yarım saat daha bişirib xidmət edin.
Nuş Olsun!
6 ədəd toyuq budu
1 baş sarımsaq
1 ədəd soğan
250 ml qırmızı şərab
1 ovuc dolusu təzə kəklik
2 ədəd dəfnə yarpağı
500 ml toyuq suyu
6 ədəd körpə kök
12 ədəd təzə kartof
Zeytunyağı
Dəniz duzu
Qara bibər
Hazırlanması:
Toyuq budlarını dəniz duzu və qara bibərlə qarışdırın. Böyük bir qazanı yüksək atəşə qoyun. 1 qaşıq zeytunyağı əlavə edib toyuq budları qızıl sarısı olana qədər qızardın. Budları bir kənara qoyun. Eyni tavaya soğanı sarmısağı, təzə kəkliyi və dəfnə yarpağını əlavə edib qarışdırın. Toyuqları təkrar qazana qoyub şərabı və toyuq suyunu əlavə edin. 20 dəqiqə qapağı bağlı bir şəkildə bişirin. Daha sonra körpə kökləri və təzə kartofları əlavə edin təxminən yarım saat daha bişirib xidmət edin.
Nuş Olsun!