Şərablı toyuq

07 Nisan 2015
1 484
0
Şərablı toyuq
Şərablı toyuq

Vəsaitlər:



6 ədəd toyuq budu

1 baş sarımsaq

1 ədəd soğan

250 ml qırmızı şərab

1 ovuc dolusu təzə kəklik

2 ədəd dəfnə yarpağı

500 ml toyuq suyu

6 ədəd körpə kök

12 ədəd təzə kartof

Zeytunyağı

Dəniz duzu

Qara bibər



Hazırlanması:



Toyuq budlarını dəniz duzu və qara bibərlə qarışdırın. Böyük bir qazanı yüksək atəşə qoyun. 1 qaşıq zeytunyağı əlavə edib toyuq budları qızıl sarısı olana qədər qızardın. Budları bir kənara qoyun. Eyni tavaya soğanı sarmısağı, təzə kəkliyi və dəfnə yarpağını əlavə edib qarışdırın. Toyuqları təkrar qazana qoyub şərabı və toyuq suyunu əlavə edin. 20 dəqiqə qapağı bağlı bir şəkildə bişirin. Daha sonra körpə kökləri və təzə kartofları əlavə edin təxminən yarım saat daha bişirib xidmət edin.



Nuş Olsun!
Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.