Fıstıqlı əzmə
Ləvazimatlar:
15 ədəd paxlava yuxası.
5 stəkan çəkilmiş fıstıq
250q kərə yağı
Şərbət üçün.
5stəkan şəkər
3,5 stəkan su
1,2 limon suyu
Fıstıq əzmə hazırlanma qaydası.
Şəkər və su bir qazanda qatılaşana qədər qaynadılır.Şərbət qatılaşdıqdan sonra limon suyu əlavə edilib birazda qaynadılıq sonra soyumaq üçün bir kənara buraxılır.
Kərə yağı əridilir paxlava yuxasının üzərinə çəkilib 1,3 stəkan fısdıq əzməsi eyni bərabərdə üzərinə tökülür.Sonra yuxanı möhkəm bir rulon halına gətirib siniyə qoyulur.Digər yuxalar da eyni qaydada hazırlanıb rulaon halında siniyə qoyulur.
Siniyə qoyulduqdan sonra düzgün qaydada doğranılır və geri qalan kərə yağı da doğranmış ruletin üzərinə tökülür.
Üzərinə qaynanmış yağ tökülən yuxalar 200 dərəcədə isidilmiş fırına qoyulub 15 dəqiqə bişirilir.Bişdikdə isti-ist əvvəlcədən hazırlanmış soyuq şərbət üzərinə tökülür.Süfrəyə verməzdən əvvəl gözləmək lazımdır ki,şərbət Fıstıqlı əzmənin içinə hopsun.
NUŞ OLSUN.
R.t..Zemichka
15 ədəd paxlava yuxası.
5 stəkan çəkilmiş fıstıq
250q kərə yağı
Şərbət üçün.
5stəkan şəkər
3,5 stəkan su
1,2 limon suyu
Fıstıq əzmə hazırlanma qaydası.
Şəkər və su bir qazanda qatılaşana qədər qaynadılır.Şərbət qatılaşdıqdan sonra limon suyu əlavə edilib birazda qaynadılıq sonra soyumaq üçün bir kənara buraxılır.
Kərə yağı əridilir paxlava yuxasının üzərinə çəkilib 1,3 stəkan fısdıq əzməsi eyni bərabərdə üzərinə tökülür.Sonra yuxanı möhkəm bir rulon halına gətirib siniyə qoyulur.Digər yuxalar da eyni qaydada hazırlanıb rulaon halında siniyə qoyulur.
Siniyə qoyulduqdan sonra düzgün qaydada doğranılır və geri qalan kərə yağı da doğranmış ruletin üzərinə tökülür.
Üzərinə qaynanmış yağ tökülən yuxalar 200 dərəcədə isidilmiş fırına qoyulub 15 dəqiqə bişirilir.Bişdikdə isti-ist əvvəlcədən hazırlanmış soyuq şərbət üzərinə tökülür.Süfrəyə verməzdən əvvəl gözləmək lazımdır ki,şərbət Fıstıqlı əzmənin içinə hopsun.
NUŞ OLSUN.
R.t..Zemichka