Kartof və göbələklə balıq zapekankası
Tərkibi:
1 kq kartof
4 yumurta
200 q şampinyon
700 q balıq filesi
bitki yağı
sous:
1 yumurta
150 ml süd
100 q bərk pendir (emmental, masdaam)
duz
qara istiot
cəfəri
Hazırlanma:
Kartofu tərtəmiz yuyub qabıqlı bişirin. Təmizləyib fal-fal doğrayın.
Yumurtaları suda bişirin, təmizləyib fal-fal doğrayın.
Şampinyonları doğrayıb bitki yağında yüngül qızardın. Kağız salfetin üzərinə düzün.
Balıq filesini yuyun, qurudun, xırda doğrayın.
Formanı bitki yağıyla yağlayın. Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Lay-lay kartof, yumurta, balıq və göbələyi düzün.
Sous: yumurtanı süd, duz, istiot, sürtgəcdən keçirilmiş pendir və doğranmış göyərti ilə çalın, göbələyin üzərindən tökün.
Sobada 35 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
1 kq kartof
4 yumurta
200 q şampinyon
700 q balıq filesi
bitki yağı
sous:
1 yumurta
150 ml süd
100 q bərk pendir (emmental, masdaam)
duz
qara istiot
cəfəri
Hazırlanma:
Kartofu tərtəmiz yuyub qabıqlı bişirin. Təmizləyib fal-fal doğrayın.
Yumurtaları suda bişirin, təmizləyib fal-fal doğrayın.
Şampinyonları doğrayıb bitki yağında yüngül qızardın. Kağız salfetin üzərinə düzün.
Balıq filesini yuyun, qurudun, xırda doğrayın.
Formanı bitki yağıyla yağlayın. Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Lay-lay kartof, yumurta, balıq və göbələyi düzün.
Sous: yumurtanı süd, duz, istiot, sürtgəcdən keçirilmiş pendir və doğranmış göyərti ilə çalın, göbələyin üzərindən tökün.
Sobada 35 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!