Pudinq doldurulmuş keks - Resepti

Pudinq doldurulmuş keks - Resepti
Keksi üçün:
Yarım su stəkanı maye yağ,
Yarım su stəkanı süd,
2 yemək qaşığı kakao,
1 stəkandan bir barmaq əskik şəkər,
2 ədəd yumurta,
Yarım paket qabartma tozu,
Yarım paket vanil,
1 su stəkanı un.
Dolğusu üçün:
5 su stəkanı süd,
4 yemək qaşığı un,
1 su stəkanı toz şəkər (istəyə görə azattılabilir-çoxaldıla),
1 paket vanil.
Üzəri üçün:
2 yemək qaşığı kokos.

Pudinq doldurulmuş keksin hazırlanması:
Bir qabın içinə maye yağı, südü, toz şəkəri, kakaoyu qoyaq və qarışdırıcı ilə çırpırıq. (Bu qarışıqdan yarım su stəkanı ayıraq)
Qalan qarışığa yumurta əlavə edib, çırpmağa davam edək.
Sonra vanil, un, qabartma tozunu qoyaq və çırpaq.
Orta boy bir borcamı yağlayıb, hazırladığımız qarışığı içinə töküb, əvvəldən isidilmiş 175 ° sobada bişiririk. (Kürdanla nəzarət edək)
Keks soyuduqdan sonra qabından çıxaraq və üst qisimindən çox incə olacaq şəkildə bir qapaq kəsək.
Keksi təkrar qəlibə qoyub, içini qaşıqla ya da bıçaqla oyaraq çıxaraq. (çıxan keks qırıntıları muhalləviyə əlavə edib, istifadə edək)



Dolğusu üçün;

Qazana bütün vəsaiti qoyub, qarışdıraq və ocağa qoyaq.
Qaynayana qədər vam odda qarışdıraraq bişirib, ılıqlanmağa buraxaq.
Muhalləvinin qabıq bağlamaması üçün qarışdırıcı ilə çırpaq.
Hazırladığımız muhalləvini keksin içinə dolduraq və daha əvvəl keksin üst qisimindən kəsdiyimiz qapağı bağlayaq.
Keksi soyuducuda 3-4 saat istirahət etdirin və daha sonra keksi servis qabına tərs çevirək.
Daha əvvəl keksi hazırlayarkən ayırdığımız yarım su stəkanı qarışığı keksin üzərində gəzdirək.
Pudinq doldurulmuş keksimizin üzərini kokos ilə bəzəyib, təqdim edək.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.