Armudlu keks

12 Ocak 2015
1 878
0
Armudlu keks
Armudlu keks

Vəsaitlər:
8-10 dilim keks üçün:
600 qr. armud
115 qr. bal
2 yemək qaşığı limon suyu
185 qr. duzsuz kərə yağı, otaq istiliyində yumşalmış
145 qr. toz şəkər
3 ədəd yumurta
225 qr. un
1/2 şirin qaşığı qabartma tozu
1/4 şirin qaşığı tarçın
80 ml. süd

Hazırlanması:
Sobanı 160 dərəcəyə istilədin. Armudları yuyun, ortadan ikiyə qəti, nüvəli qismini çıxarın və incə-incə (2 mm. qalınlığında) dilimləyin. Kənarlardakı kiçik dilimləri istifadə etməyin. Dilimlədiyiniz armudları, balı və limon suyunu qarışdırıb, bir qazana qoyun. Batıq atəşdə 5 dəqiqə qədər bişirin. Armudların çox bişib dağılmamasına diqqət yetirin. Yüngülcə yumşalan armudları süzdürün.

Ballı siropu bir küncə ayırın. Bir qarışdırma qabında, kərə yağını və şəkəri mikserlə qarışdırın. Qarışıq krem kimi göründüyündə, tək-tək yumurtaları əlavə edin və hamısını yaxşıca qarışdırın. Unu və qabartma tozunu qarışığın üzərinə ələyin və mikserlə qarışdırmağa davam edin. Ardından, tarçını və südü əlavə edin. Bütün vəsaitlər bərabər bir şəkildə dağılana qədər qarışdırın.

Kərə yağıyla yüngülcə yağlanılmış 23 sm. diametrindəki qandallı keks qəlibinə və ya yüksək kənarlı dart qəlibinə qarışığı tökün. Bir qaşığın kürəyiylə üzərini düzləşdirin. Armudları qarışığın üzərinə ətraflı yerləşdirin. Əvvəldən istilənmiş sobada 50 dəqiqə bişirin. Keksi daha istiykən, qəlibdən çıxarın və üzərinə ballı siropu gəzdirin. Qovrulmuş fındıq parçaları səpib xidmət edin.
Nuş olsun!

Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.