Kartoflu omlet
Tərkibi:
Bişmiş kartof – 300 q.
Yumurta – 7 əd.
Kərə yağı – 40 q.
Duz, istiot
Hazırlanması:
Məsləhət görülür ki, omlet üçün yumurtanı soyuducudan 1 saat əvvəldən çıxardın. Tavada kərə yağını qızdırın, yağ köpüklənməyə başlayanda ora kartof dilimlərini qoyun. Qızılı rəng alana kimi qızardın. Ayrı qabda yumurtaları çırpın, duz-istiot vurun, 1 xörək qaşığı soyuq su əlavə edin və çəngəllə sürətlə çırpın. Yumurta kütləsini kartofun üzərinə tökün, 2-3 dəqiqə bişirin. Omleti çevirin. Süfrəyə kiçik tavada isti-isti verilməlidir.
Yeyərkən üzərinə pendir və ya xama əlavə edə bilərsiniz.
R.t..Zemichkla
Bişmiş kartof – 300 q.
Yumurta – 7 əd.
Kərə yağı – 40 q.
Duz, istiot
Hazırlanması:
Məsləhət görülür ki, omlet üçün yumurtanı soyuducudan 1 saat əvvəldən çıxardın. Tavada kərə yağını qızdırın, yağ köpüklənməyə başlayanda ora kartof dilimlərini qoyun. Qızılı rəng alana kimi qızardın. Ayrı qabda yumurtaları çırpın, duz-istiot vurun, 1 xörək qaşığı soyuq su əlavə edin və çəngəllə sürətlə çırpın. Yumurta kütləsini kartofun üzərinə tökün, 2-3 dəqiqə bişirin. Omleti çevirin. Süfrəyə kiçik tavada isti-isti verilməlidir.
Yeyərkən üzərinə pendir və ya xama əlavə edə bilərsiniz.
R.t..Zemichkla